Echitatie Arad

Pony Club Arad

Echitatie Arad reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Echitatie Arad: Pony Club Arad.

   calarieCalul este deseori animalul preferat al copiilor. Impozant,elegant, calul este un protagonist disponibil care se lasa cucerit si dirijat.Echitatia este o activitate sportiva in care putem debuta de la o varstafrageda si care permite micutilor sa se dezvolte corect din punct de vederefizic si psihic. Animalul nu este un simplu instrument, este o fiinta vie, carese lasa mangaiata, atinsa, dar care pretinde in acelasi timp respect siingrijire.

 

   De aceea, calatoria reprezinta si o motivatie de nepretuit. Copilul simte dragoste, respect, teama si admiratie pentru cai, aceste sentimente fiindrecunoscute si din punct de vedere pedagogic, ca fiind o buna premisa aproceselor de invatare. Contactul direct cu acest frumos animal care este calulpoate avea efecte pozitive asupra micutului: ii ofera incredere de sine, iiintareste sentimentul de autopretuire si autocunoastere, eliminandu-iagresivitatea si frica.

 

   De asemenea, echitatia ii invata pe copii ce inseamnalucrul in echipa. Caii au un comportament constant, deci pot fi parteneri denadejde. De asemenea, pentru a invata sa stea in sa, copilul va trebui sa sesincronizeze cu calul si cu miscarile lui, ceea ce ii va stimula musculatura,simtul coordonarii si al echilibrului. Echitatia este un sportrecomandat mai ales pentru copiii care au un comportament solitar, introvertit,dar si o anumita pasivitate sau lipsa de incredere in sine. Faptul ca se lasa purtati pe spatele cailor,ca trebuie sa se impuna in fata animalului, reprezinta pentru cel mic oprovocare imensa, dar si foarte placuta. De cele mai multe ori, limbajultrupului este unul din cei mai importanti factori in echitatie: cu timpul,copilul va ajunge sa inteleaga destul de usor semnalele transmise de prietenulsau patruped. De cele mai multe ori, parintii nu mai au astazi timpul necesarpentru a stimula imaginatia copiilor lor.

 

   Echitatia reuseste, insa, acestlucru, oferindu-le celor mici noi experiente de viata. Contactul cu caii,miscarea si joaca in aer liber, in natura, le stimuleaza creativitatea si, inplus, ii ajuta sa se dezvolte nu numai fizic, ci si mental. Ingrijind un cal,copilul invata sa devina mai responsabil si mai grijuliu, invata sa tina de mic“fraiele in mana”, de acest lucru avand nevoie toata viata.

Servicii

  • calarieOre/cursuri de echitatie pentru copii 5-18 ani, centru de agrement ecvestru pentru copii 2-18 ani
  • Organizam si participam la concursuri de indemanare si obstacole pentru copii, sau alte evenimente ecvestre pentru copii
  • Organizam plimbari si excursii calare: trasee spre Mures prin Padurea Ceala, traseu de anduranta (pentru avansati)
  • Furnizam echipamente/ harnasamente pentru calarie
  • Oferim pensiune completa pentru cai
  • Oferim consultanta in domeniul cresterii si intretinerii cailor
  • Participam si organizam concursuri de indemanare  pentru copii incepatori
  • Terapie calare-pentru copii cu dizabilitati
  • Participam cu caii la evenimente (spectacole, sarbatori, zile de nastere,etc)

Galerie foto