Ciclism Timisoara

Ciclism Tibicus

Ciclism Timisoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Ciclism Timisoara: Ciclism Tibicus.

             Secţia de Ciclism a fost cea care a creat de fapt Clubul în anul 2002, prin înscrierea unei echipe de entuziaşti ai acestui sport, care au dorit să beneficieze de un cadru organizat de antrenament şi organizare de competiţii. În cadrul Secţiei activează sportivi din ramura ciclismului de şosea, amatori de mountainbiking, de downhill, de dirt şi de trial, din Timişoara dar şi din Arad, Oradea, Lugoj, Botoşani, Galaţi sau Drobeta Turnu Severin.
             Din anul 2007, Clubul Sportiv Tibiscus este membru fondator al Federaţiei Bicicliştilor din România, care reuneşte asociaţii şi cluburi care promovează bicicleta şi utilizarea ei.
             În perioada 2010-2012, o parte a sportivilor de mtb au format echipa DHS Tibiscus Team - echipa oficială de concurs a companiei Eurosport DHS, cel mai mare producător român de biciclete, în urma semnării unui contract de susţinere a echipei noastre de către sponsor.

Servicii

            Clubul are la acest moment peste 30 de membri ai Secţiei de Ciclism, dintre care în 2013 şapte au fost legitimaţi la Federaţia Română de Ciclism şi unul a avut licenţă Union Cycliste Internationale.
            Clubul Sportiv Tibiscus este unul din puţinele cluburi cu profil ciclist din zona de vest a României afiliat la FRC şi având sportivi legitimaţi FRC/UCI.


Sursa: www.ciclism.tibiscus.ro