Zumba

zumba

Zumba este un dans sportiv,

aparut oarecum recent in COlumbia la sfarsitul anilor '90, dar care a cunoscut o evolutie abia in ultimii ani. Acest dans sportiv combina miscarile dansului latino (salsa,samba)cu cele ale exercitiilor de fitness si aerobic, toate acestea in ambianta muzicii latino.

Zumba a aparut relativ accidental, cand creatorul sau,, instructorul de aerobic Beto Perez, a uitat sa aduca muzica necesara exercitiilor sale. Beto a folosit muzica pe care o avea in acea zi la el, si anume salsa si merengue, muzica pe care a asculta zilnic de cand era copil si care ii dadea intotdeauna o stare de bine. Cum noua muzica nu se potrivea cu miscarile tipice de aerobic, el a fost nevoit sa faca noi miscari care sa intre in ambianta cu noile ritmuri ale muzicii. Noile sale miscari au avut un succes atat de mare incat a fost nevoit sa organizeze clase noi de aerobit pe muzica latino.

Vazand ca are un succes atat de rasunator, Beto a hotarat sa-si lanseze programul si in Statele Unite, urmand ca numai in cativa ani sa aiba un succes international.

Miscari eficiente,simple si distractive


Deoarece include o serie launga de miscari simple dar foarte eficiente, Zumba lucreaza multe grupe de muschi, fiind solutia ideala pentru tonifierea si modelarea corpului. Pe de alta parte, pentru ca este o activitate cardio, ajuta la eliminarea foarte rapida a grasimilor. Intr-o ora de Zumba poti arde circa 1000 de calorii.

Zumba include o parte dintre principiile de baza ale antrenamentelor de rezistenta si ale aerobicului ce maximizeaza consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare si tonifierea organismului. Miscarile solicita in special muschii picioarelor, ai abdomenului, ai bratelor, dar cel mai important estte ca antreneaza foste bine inima.

Pentru a participa la antrenamentele zumba, nu trebuie sa fii un expert in dansuri latino . Miscarile sunt simple si usor de urmarit chiar si de cei mai nepriceputi in arta dansului.

Mai jos avem marturiile catorva practicanti ai acestui sport:

"Am incercat Zumba si mi-a placut din prima zi, acum am devenit dependenta, imi da o stare de bine dupa o zi obositoare."

"Dupa o luna de Zumba am inceput sa vad rezultatele, recomand cu mare placere tuturor."