TOP 10 Sporturi pentru Sanatate

TOP 10 Sporturi pentru Sanatate

  Este inutil sa mai dezvoltam ca, in afara de benifiicile in privinta sanatatii is corpului, sportul ne poate oferi un cadru minunat de socializare dar si de detensionare psihica. Cu alte cuvinte, nu numai „corpore sano”, ci si „mens sana”.

  • Alergare

club de sport

   La o viteza medie de 6 km/h, in 30 de minute organismul consuma 450 de calorii, cam cat acumulam din 90g de salam de vara, din 150g de ciuperci sau din 85g de ciocolata. Alergarea are un puternic efect pozitiv asupra aparatului respirator si a celui cardiovascular.

    Este important sa fim imbracati corespunzator, avand in vedere ca, in timpul alergarii se transpira. Incaltamintea trebuie sa fie adecvata, asa incat sa nu riscam accidentarea.

  • Cataratul montan

   Este de asemenea un sport care necesita pregatire prealabila. Mobilitatea articulara este foarte importanta in trecerea dintr-o priza intr-alta. Practicand cataratul montan, datorita permanentei incordari si a efortului depus in ascensiune, se pot pierde 370 de calorii la jumatate de ora.

   Trebuie acordata maxima atentie echipamentului si regulilor specifice ale acestui sport, in special asigurarii.

  • Inotul

   Este adevarat ceea ce se spune: inotul este un sport foarte complex, care aduce beneficii intregului corp si favorizeaza o dezvoltare armonioasa a osaturii si musculaturii. Inotand timp de jumatate de ora, consumam 360 de calorii. Daca 30 de minute de inot este prea mult, putem, la capatul unei lungimi de bazin, sa intrerupem pentru doua minute.

  • Ciclismul

   La o viteza medie de 30 km/k, organismul arde 350 de calorii in 30 de minute. Deci o simpla plimbare pe bicicleta nu este deajuns: trebuie depus putin efort.

   Ciclismul favorizeaza, desigur, dezvoltarea musculaturii picioarelor. Are un efect benefic asupra aparatului circulator, inclusiv a inimii.

   Avand in vedere ca inseamna deplasare pe roti, ofera si delectarea specifica unei calatorii destul de confortabile. Dealtfel, acest sport este potrivit celor care au cateva kilograme in plus, pentru ca excesul de greutate este preluat de bicicleta si nu de propriile picioare.

  • Boxul

   Boxul feminin nu mai este o noutate. Uneori, simti nevoia unei descarcari brutale de forta, nu-i asa? In 30 de minute de box, 325 de calorii se topesc.

   De asemenea fortifica sistemul cardiorespirator, precum si muschii pectorali, ai picioarelor si bratelor. Desigur, nu trebuie neaparat sa intri in activitatea competitionala. Este sufucient sa boxezi cu sacul special creeat pentru asemenea antrenamente/