Tenis de câmp

Tenis de câmp

     Tenisul de câmp este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). culb de sport tenisJucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.
     Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.
     Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului "Tiebreaker", regulile sale au rămas neschimbate din 1890.

 Istoric     

     Tenisul ca sport modern are două origini. Între anii 1859 și 1865, [Harry Gem] și prietenul său Augurio Perera au dezvoltat un joc care combina elemente de rackets și jocul spaniol pelota. În 1874, împreună cu doi doctori de la Warneford Hospital, au fondat primul club de tenis din lume pentru a juca pelota pe gazonul din spatele hotelului Manor House.

     Primele campionate de la Wimbledon, Londra, au avut loc în anul 1877. În 21 mai, 1881, s-a format Asociația națională a tenisului de câmp a Statelor Unite ale Americii (în prezent poartă denumirea de United States Tennis Association) pentru a standardiza regulile și a organiza competiții. Campionatul național american de tenis masculin la simplu, sau U.S. Open, s-a organizat pentru prima dată în 1881 la Newport, Rhode Island. Campionatul național american de tenis feminin la simplu s-a organizat pentru prima dată în 1887. Tenisul a fost un sport popular și în Franța, unde s-a organizat pentru prima dată turneul French Open în 1891. Astfel, Wimbledon, U.S. Open, Australian Open, și French Open (care datează din 1905) au devenit și au rămas cele mai prestigioase evenimente în tenis. Împreună, aceste patru competiții poartă denumirea de Grand Slam (un termen împrumutat din bridge).

     În circuitul profesionist de tenis sunt patru turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Placerea de a face miscare

     Daca ai ajuns la varsta maturitatii si inca nu stii sa joci tenis, nu e prea tarziu sa inveti! Ai nevoie doar de un instructor avizat, care sa-ti spuna cum sa servesti, cum sa lovesti pe dreapta (forehand) si pe stanga, cum sa te deplasezi in teren. Nu de alta, dar chiar si amatorii trebuie sa deprinda corect miscarile. In caz contrar, risti sa te accidentezi. Si apoi, cursurile de initiere in tenis nu sunt destinate doar copiilor. Plecand de la ideea ca oricine poate juca tenis corect, aceste cursuri iti pot fi de un real folos. Te vor ajuta sa prinzi gustul acestui sport si sa-l folosesti pentru a te relaxa in aer liber impreuna cu amicii, pentru a discuta cu partenerii de afaceri, cu colegii de munca sau pentru a-ti face noi prieteni. Si, fiindca e un sport care solicita mult fizicul, ar fi bine sa treci pe la medicul sportiv si sa-ti faci un control inainte de a te apuca de tenis. Apoi, nu-ti ramane decat sa alegi terenul de joc pe care-l preferi: iarba, zgura, bitumul, suprafetele acoperite cu materiale sintetice – plastic, (in aer liber, in sala) si echipamentul adecvat. Nu uita: o statura inalta, o anvergura mare si o buna rezistenta la efortul aerob iti vor da o foarte buna stare de sanatate.club de sport tenis