Cele mai eficiente exercitii fizice

Cele mai eficiente exercitii fizice

   Cele mai eficiente exercitii fizice sunt cele care iti pun in miscare cat mai multe grupe musculare, aducand mai rapid rezultatele pe care le asteptati in urma antrenamentelor. Beneficiul ar fi ca ele pot fi practicate in sala de fitness, in parc sau acasa, folosind sau nu echipamente speciale.

   Daca doriti sa va tonifiati musculatura si sa va bucurati de un trup estetic si sanatos, este bine sa introduceti cat mai des in antrenamentele de fitness urmatoarele exercitii fizice eficiente.

genoflexiuni Genuflexiunile

    Sunt cunoscute de toata lumea inca de la orele de sport din scoala, genuflexiunile raman unele dintre cele mai eficiente exercitii fizice din cate s-au inventat. Motivul este simplu acestea solicita mai multe grupe de muschi simultan (cvadricepsii, muschii coapselor si muschii fesieri).

   Eficacitatea genuflexiunilor depinde exclusiv de masura in care exercitiul este efectuat corect. Este necesar sa mentineti picioarele departate la nivelul umerilor si spatele drept. Indoiti genunchii si lasati posteriorul in jos, de parca ati dori sa va asezati pe un scaun imaginar. Genunchii trebuie sa fie in permanenta paraleli cu gleznele.

   Pentru a va asigura ca efectuati genflexiunile corect, apelati la urmatorul truc asezati un scaun in spatele dumneavoastra si lasati-va trunchiul in jos, pana atingeti sezutul. Ridicati-va in picioare si coborati pana la nivelul scaunului, dar fara sa il atingeti de aceasta data acesta este nivelul la care trebuie sa va indoiti genunchii de fiecare data, pentru a executa genuflexiunile corespunzator.

 Flotarile

    Desi nu sunt usor de executat, flotarile raman unele dintre cele mai eficiente exercitii fizice pentru tonifierea musculaturii intregului corp. Flotarile lucreaza intens muschii pieptului, ai umerilor, tricepsii si muschii trunchiului.

    Cu chipul orientat catre podea, sprijiniti-va in bratele flexate, cu palmele asezate la o distanta putin mai mare decat nivelul umerilor. Un alt punct de sprijin sunt degetele mari de la picioare. Daca nu reusiti sa mentineti aceasta pozitie din prima incercare, puteti sa va sprijiniti si genunchii de podea.

    Este foarte important ca trupul sa fie in linie dreapta, de la umeri si pana la genunchi si talpi. Pentru a creste eficienta exercitiului, contractati muschii fesieri si abdominali. Indoiti coatele si lasati-va in jos, pana cand ajungeti foarte aproape de sol, apoi ridicati-va in pozitia initiala, folosindu-va de forta bratelor. Faceti eforturi in a mentine trunchiul perfect drept in timpul fiecarei miscari.

Abdomenele

abdomene   La fel de cunoscute si cel putin la fel de eficiente sunt si abdomenele, care pot fi executate in mai multe moduri. Incepeti prin a va intinde pe spate, cu mainile pozitionate la ceafa. Contractati muschii abdominali si, in cadrul unei singure miscari, ridicati capul, gatul, umerii si partea de sus a spatelui, mentinand barbia spre interior. Reveniti in pozitia initiala si repetati miscarea.

  Mai puteti efectua abdomenele cu genunchii indoiti si picioarele ridicate paralel cu podeaua. Astfel, cand va ridicati, nu mai aveti posibilitatea sa va arcuiti spatele. Acest exercitiu va lucreaza intens musculatura abdominala, precum si muschii coapselor.

  In efectuarea abdomenelor, asigurati-va ca mentineti gatul aliniat perfect cu coloana vertebrala. Respirati normal mentineti coatele in afara campului vizual (astfel incat sa va mentineti pieptul si umerii in pozitia corecta).

Bicicleta

   Un alt exercitiu foarte eficient pentru aproape toate grupele musculare este bicicleta. Intindeti-va pe spate, indoiti genunchii la piept si pozitionati palmele impreunate la ceafa.

   Rotiti usor trunchiul spre dreapta, intinzand perfect piciorul stang pe sol. Rotiti apoi trunchiul spre stanga, aducand genunchiul stang la piept si intinzand piciorul drept pe suprafata solului. Concentrati-va in a aduce umarul catre sold, nu catre genunchi. Efectuati cate 10 repetari.

 Aceste exercitii combinate cu un regim de viata sanatos va poate ajuta sa ajungeti la forma fizica pe care demult o doreati!