Box

      Boxul (sau pugilismul) este un sport martial stravechi (probabil cel mai vechi sport martial,cu origini preistorice), în care doi concurenți, cu greutăți similare, luptă cu ajutorul pumnilor, într-o serie de reprize, numite runde. Victoria este obținută in urma puctelor date pentru lovituri de catre juriu sau atunci când adversarul este doborât la pâmânt și nu reușește să se ridice înainte ca arbitru să termine de numărat până la 10 (engleză Knockout sau KO) sau când adversarul este prea rănit pentru a continua (engleză Technical Knockout sau TKO).

Clasificare după vârstăclub de sport box

  • Boxeri și boxerițe având între 17 și 34 de ani, în categoria „Elite” (Seniori).
  • Boxeri și boxerițe având 17 și 18 ani, în categoria „Tineret”.
  • Boxeri și boxerițe având 15 și 16 ani, în categoria „Juniori”.
  • Vârsta unui boxer se stabilește pe baza anului său de naștere.
  • Toate competițiile destinate școlarilor și altor grupe de vârste mai mici se stabilesc numai la nivel național și continental. Vârsta acestor grupe nu va fi mai mare de 14 ani. Nivelele de vârstă pentru acești boxeri care participă la asemenea competiții nu vor fi mai mari de 2 ani

Boxul, ideal pentru a te mentine in forma 

    Boxul este cel mai complet si sanatos sport din cate exista. Vedete ca Scarlett Johansson, Raluca Sandu, Roxana Ciuhulescu au optat pentru box in dorinta de a scapa de kilogramele in plus. Si tu te vei putea bucura de beneficiile lui fara riscuri daca vei tine cont de urmatoarele sfaturi.