Avantajele sportului in viata de zi cu zi!

Avantajele sportului in viata de zi cu zi!

  Beneficiile aduse de activitatea fizica, sport, corpului uman sunt nenumarate, iata cateva dintre ele:

    Sportul ajuta la tinerea sub control a kilogramelor in exces si auto­regleaza greutatea corporala. Puteti interactiona cu oameni cu interese asemanatoare, rezultand in consolidarea relatiilor interumane.

    Sportul reduce depresia si anxietatea. Intareste oasele, muschii, inima, intregul sistem cardio-respirator. Creste increderea in sine si autosatisfactia. Reduce considerabil efectele stresului. Imbunatateste rezistenta fizica si concentrarea psihica.  Ajuta la coordonarea miscarilor, simtul echilibrului si flexibilitatea coloanei vertebrale si mobilitatea articulatiilor. Revigoreaza activitatea sexuala. 

     Invatam lucruri noi. Dezvoltam obiceiuri sanatoase legate de nutritie, conservarea energiei, dozarea efortului si autocunoasterea personala.  Deseori se pot descoperi si consolida calitatile de lider.  Sportul elimina prin piele, cu ajutorul procesului de transpiratie, o gama larga de toxine, impuritati, grasimi, hormoni. 
     Regleaza in mod stralucit metabolismul organismului uman. Mersul pe jos are un efect minunat asupra celor care, din diverse probleme de sanatate, nu pot practica sporturi dinamice.  Sistemul nervos beneficiaza intr-o mare masura de efectele activitatii fizice.  Calitatea si durata som­nu­lui sunt considerabil imbunatatite de orice efort fizic.  Dezvoltarea simtului estetic este un efect secundar al practicarii sportului.

    De ce am folosit mai sus cuvantul sport si nu miscare? Pentru ca sportul este diferit de miscare! Sportul presupune un efort fizic, transpiratie, efectuarea CORECTA a unor miscari mai complexe, care cer atentie, concentrare si coordonare. Sportul, spre deosebire de simpla miscare, tine cont de anumite principii biomecanice (principii ale miscare) care daca nu sunt respectate produc accidentari, dureri sau deprecierea starii de bine si sanatate a organismului.

   Miscare facem toata ziua (sport facem piata, gesticulam, dam din cap si topaim la un concert rock etc.) dar aceasta nu este sport! Este un consum dezorganizat de energie in schimb! Sportul se face intr-un mediu special (curat, bine aerisit, in care se simtim bine), avand anumite obiective in functie de varsta. Cei mici vin sa invete sa danseze, sa inoate, sa se apere, iar tineretul pentru relaxare, buna-dispozitie, recapatarea energiei si tonusului, detasarea de problemele cotidiene. Asadar,

     Pentru o viata sanatoasa si activa, faceti sport cu cel putin 30 de minute pe zi!