Arte martiale Tulcea

Clubul Sportiv Sakura Dojo

Arte martiale Tulcea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Arte martiale Tulcea: Clubul Sportiv Sakura Dojo.

28_400    Clubul SAKURA DOJO TULCEA a luat fiinta in anul 1992, la initiativa mea si a altor 2 colegi ( Ciocoiu Marius si Radau Marian ), toti fiind proveniti din Clubul FUJI YAMA Tulcea, condus pe atunci de Manta Gabriel.

    Desprinderea s-a facut intr-un moment in care relatiile dintre noi si senseiul nostru erau foarte tensionate. Am plecat promitandu-i ca voi fi un antrenor mai bun ca el si voi face un club mai puternic decat clubul lui.

    Aceasta ruptura a fost mediata de regretatul maestru GURSKI ALOIS, 7 dan ju-jutsu, care a avut intelepciune de a inpaca ambele tabere. Mie mi-a dat acordul de a face un nou club pe domnul Manta la numit director de zona.

    Am fondat clubul SAKURA DOJO in Tulcea ( SALA FLORILOR DE CIRES ) si din acel moment a pornit o rivalitate foarte mare intre cele doua cluburi. Aceasta rivalitate a dus la vremea respectiva la dominarea competitiilor nationale de ju-jutsu ( campionate si cupe nationale ) de catre cele doua cluburi tulceane.

    In perioada 1994 -1999 ne-am succedat pe rand ( cand noi cand FUJI YAMA ) pe primul loc pe tara la premii obtinute. Clubul nostru a fost desemnat de 3 ori cel mai bun din tara ( locul I la premii obtinute la Campionatele Nationale). Acest lucru a dus in perioada respectiva la exasperarea Bucurestiului care venea in competitii cu 10-15 cluburi, pe care ii bateam de fiecare data ( competitiile erau cam de 30 de cluburi, deci 200-250 sportivi la vremea respectiva ; in 1994 au fost aproximativ 500 de sportivi la Campionatu National tinut la Cluj. Concursul a inceput la 9 dimineata si a durat 26 de ore fara intrerupere; atunci am castigat primul meu titlu de campion national. Am mai castigat pe urma inca de 3 ori).

    Intre timp ne-a mai trecut supararea si cam din anul 1998 am inceput sa colaburam pe plan local si am avut rezultate foarte bune in continuare; am inteles ca putem obtine mai multe colaborand decat dusmanindu-ne. Azi ma mandresc cu faptul ca Sensei Manta Gabriel ( 4 DAN ju-jutsu ), fostul meu amtrenor este acum actualul meu prieten. Un alt om pe care il respect si de la care am invatat foarte multe, Sensei TUDOR STANCIU ( al doilea meu antrenor ) mi-a zis la un moment dat " un sensei isi creste singur prietenii ". Cred ca a avut dreptate. Manta ma crescut pe mine si ma are ca prieten, la randul meu cei mai buni prieteni pe care ii am sunt fostii mei elevi, LEONTIEV LUCIAN 4 DAN ju-jutsu, BOTEZATU GHEORGHITA 2 DAN ju-jutsu si ENACHIOIU FLORIN 2 DAN ju-jutsu, toti 3 instructori in cadrul clubului nostru.

    In anul 2000 ne-am retras din ju-jutsu pentru faptul ca s-a trecut de la sistemul de lupta full-contact la cel de lightcontact, sistem pe care nu il acceptam la vremea respectiva, ni se parea o pierdere de timp. Spuneam atunci " ori ma bat ori ma fac ca ma bat ". Cu timpul am inteles ca este un sistem competitional care atrage foarte mult si am participat si la competitii de acest fel.

    In 2006 ne-am afiliat la ASOCIATIA ROMANA DE KUNG_FU, mai ales pentru faptul ca timp de 6 ani nu mai participasem decat ocazional la competitii iar acest lucru s-a vazut in sala prin lipsa doritorilor de a practica arte martiale.
In cadrul Asociatiei de KUNG_FU am avut rezultate nationale si internationale in cele trei sisteme de lupta : sanda fullcontact, sanda lightcontact si sanda noncontact, reusind sa obtinem titluri de campioni europeni si mondiali.

    In prezent participam la competitiile de KEMPO. Ne-am afiliat la FEDERATIA ROMANA DE KEMPO in anul 2010 si am reusit de la a doua participare sa obtinem primele titluri de campioni nationali.

Servicii

  Pentru a va initia in artele martiale pe care dumneavoastra doriti sa le studiati va vor sta  la dispozitie instructori precum :

  • Tirlogeanu Ovidiu 4 DAN Ju-Jutsu - 2 DAN Kempo - 1 DOANG Kung-Fu
  • Leontiev Lucian 4 DAN Ju-Jutsu
  • Enachioiu Florin 2 DAN Ju-Jutsu
  • Ionescu Cornelius 2 DAN Ju-Jutsu
  • Botezatu Gheorghita 2 DAN Ju-Jutsu

  In cadrul clubului nostru sportiv am pregatit elevi care au medali la concursuri la niivel national dar si international in MMA, Kick Box, Ju Jutsu, Kempo, Kung-Fu