Inot Cluj-Napoca

Baby Swim

Inot Cluj-Napoca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Inot Cluj-Napoca: Baby Swim.

BabySwim

Programe de activităţi acvatice exclusiv pentru bebeluşi şi copii de la vârsta de 4 luni până la 3 ani.

Singurul bazin din Cluj fara clor dedicat Exclusiv Bebelusilor!

Venczel Anna-Mária - Kinetoterapeut, Instructor

0745.891.102

Despre Noi

 Piscina BabySwim este un loc spaţios, modern şi luminos – creat special pentru copilul tău ! Aceasta este nou construită, având următoarele dimensiuni : lungime 8 m, lăţime 4 m, adâncime 1,3 m – accesibilă şi persoanelor care nu ştiu înota.

Bazinul nostru isi desfasoara activitatea de12 ani in Cluj-Napoca, cu programe acvatice pentru bebelusi si copii mici, cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani. bazin inot bebelusi cluj napoca

 Piscina dispune de un sistem de recirculare şi filtrarea al apei care corespunde normelor europene. Circuitul de filtrare este controlat în mod automat, printr-un panou de comandă care monitorizează timpul de funcţionare zilnică a sistemului. 

 În paralel cu sistemul de filtrare, calitatea apei este asigurată şi de un sistem chimic, reprezentat depompa de dozare pentru pH şi de clorinatorul cu sare. Acesta din urmă funcţionează prin electroliza apei sărate, ceea ce înseamnă că în apă se introduce sare (NaCl), responsabilă prin conţinutul său chimic de dezinfecţia apei, ideal pentru gravide şi bebeluşi (tratarea apei nu se face pe bază de clor). Pompa automată pentru dozarea pH-ului presupune citirea parametrului pH pentru apa din piscină şi dozarea automată a substanţei respective în funcţie de valoarea măsurată. De asemenea, apa din bazin este încălzită până la 30-32 gradeC cu ajutorul unui schimbător de căldură conectat la centrala termică. Toate aceste echipamente au fost alese în funcţie de volumul de apă şi forma bazinului şi sunt speciale pentru utilizarea la piscine.

               7f358c1e0a88134b594b37c1fff567d3_400 62828c87a9881c46c06564109536ea68_400

 Un sistem complet automat cu lămpi cu ultraviolete (UV-C), care asigură o dezinfecţie dublă a apei prin reducerea semnificativă a cloraminelor (clor combinat) şi eliminarea bacteriilor, viruşilor şi a altor micro-organisme prezente în apa din piscină, prevenind apariţia lor. Rezultatul final este o calitate excelentă a apei, fără mirosuri neplăcute sau iritaţii ale ochilor, lungimea de undă selectată fiind perfectă pentru eliminarea micro-organismelor şi asigurarea unei ape cu o calitate superioară.

 Cu ajutorul acestor echipamente apa din bazin va fi recirculată/filtrată şi tratată chimic în permanenţă, ceea ce înlătură necesitatea schimbării frecvente a apei.

 Vestiarul este amenajat cu ţarc şi mese de înfăşat, fiind astfel reduse posibilităţile de accidentare a bebeluşilor.

 Apa, datorită proprietăţilor ei, are o influenţă pozitivă asupra dezvoltării fizice şi psihice a bebeluşului. Bebeluşii care iau contact cu apa încă din primele luni de viaţă, capătă sentimente de încredere, curaj, precum şi o mare libertate a mişcărilor în apă, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor psihomotorie extrem de rapidă..

  inot copii bebelusi clujÎnceperea timpurie a contactului cu apa este recomandata şi din cauza reflexului de imersie, dar nu pentru faptul că acesta s-ar pierde cu timpul ci, pentru că reflexul respirator devine din ce în ce mai puternic cu creşterea bebeluşilor iar readucerea capacităţilor subacvatice ale bebeluşilor va dura mai mult. Acest reflex se află printre reacţiile de bază ale sistemului nervos central. Pe măsură ce creşte, activitatea nervoasă este preluată de cortex şi reflexele primare dispar. Reflexul de imersie este înăscut, la bebeluşi apare când obrazul lor ajunge în apă pentru a proteja căile respiratorii de pătrunderea apei. Datorită acestui reflex de imersie şi a mişcării sub apă putem fortifica muşchii respiratori a bebeluşilor şi putem intensifica capacitatea lor pulmonară.

 Acest reflex nu însemnă că-i putem ţine bebeluşii oricât sub apă.

 Este INTERZISĂ scufundarea facultativă a bebeluşilor fără o instruire în prealabil a adultului însoţitor şi fără o supraveghere corespunzătoare!

 Pentru inscrieri, informatii si programari, contactati-ne la 0745.891.102 , sau prin email la adresa info@babyswim.ro.

 Vă aşteptăm cu drag în centrul BabySwim, unde vom trăi clipe de bucurie alături de bebeluşii d-voastră într-o ambianţă plăcută.

Servicii

Pentru bebeluși:bazin inot bebelusi cluj