Asociatia Clubul de Dans Sportiv Fan Dance Club

Dans Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Dans Brasov: Asociatia Clubul de Dans Sportiv Fan Dance Club.

Asociatia Clubul de Dans Sportiv Fan Dance Club

Cursuri de dans & Coregrafii pentru evenimente

Tango argentinian, Vals Vienez, Quickstep, Cha-cha, Jive, Invartita, Salsa, Bachata, Rock, Hora, Sarba, Rumba, Polca, Tango European, Vals Lent, Samba, Disco Line, Slow Fox, Paso Doble, Brasoveanca

0743.040.001 / 0743.040.009

club de dans brasov

Cursurile organizate de clubul nostru sunt impartite pe urmatoarele categorii de varsta:

1. Cursul de incepatori pentru copii
2. Cursul de incepatori pentru tineri si adulti

Lectiile de dans sunt sustinute de cei mai buni antrenori si instructori din Brasov, atestati de World Dance Council,International Profesional Dance Sport Council, Federatia Romana de Dans Sportiv si de Ministerul Tineretului si Sportului. 

In functie de locatia care va este mai comoda va asteptam intr-una din cele doua sali ale noastre:

1. Sala Festiva a Colegiului National de Informatica GRIGORE MOISIL -str. Calea Bucuresti nr.75, Brasov

2. Casa Venus - str.13 Decembrie nr.17, Brasov 

Pe parcursul celor 8 saptamani, intr-o atmosfera destinsa si atractiva, alaturi de antrenori si instructori experimentati, va vom invata pasii a peste 20 de ritmuri:

  • dansuri pentru petreceri: Salsa, Mambo, Bachata, Tango argentinian, Rock, Hora, Sarba 
  • dansurile standard: Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox, Quick Step 
  • dansurile latino-americane: Samba, Cha-cha, Rumba, Paso Doble, Jive 
  • alte dansuri: Swing, Bossa Nova, Charleston, Polca
  • dansuri speciale pentru grupa de copii 

1. Cursul de incepatori pentru copii

academia de dans

cursuri dans brasovAlege dansul sportiv pentru copilul tau!

Poate ati remarcat la televizor sau ati avut ocazia sa vedeti live la Sala Sporturilor de fiecare data cand am organizat Cupa Brasov si Campionatul National al Romaniei aici la Brasov, dansul sportiv este un sport spectaculos, fascinant pentru privitori, eleganta si frumusetea costumelor de dans captivand pe oricine, si de asemenea foarte potrivit pentru cei mici, care isi modeleaza corpul, capata mai multa vointa si o postura demna de invidiat.

Dansul sportiv se adreseaza tuturor copiilor indiferent de temperament. Varsta de la care se pot incepe cursurile de dans este de 5 ani. Ulterior, pentru performanta, se face selectia pe baza unor criterii: trebuie sa fie dezinhibati, foarte siguri pe ei, sa aiba charisma, putere de munca, o ambitie iesita din comun, talent, iar lista poate continua... Practicand dansul sportiv, copiii au posibilitatea de a participa la competitii nationale si internationale (pe cei din grupa de performanta ii leaga foarte mult deplasarile pentru concursuri, emotiile pe care le traiesc in timpul competitiilor, cantonamentele)...Prin acest sport, ei vor dezvolta un comportament civilizat fata de partener si o educatie corecta fata de cei din jurul lor. 

Parintii isi pot inscrie copilul la un curs de dans din nevoia de a le oferi un spatiu de miscare si din dorinta de a-i umple timpul liber cu ceva util si frumos. O serie de experti sustin ca practicarea de catre copii a dansurilor precum cha-cha, vals sau quick-step poate avea un efect miraculos asupra increderii in sine, starii de spirit si a auto-controlului.Dar competitia nu este neaparat o tinta...

Cursurile de dans ii educa pe copii inca de mici in echilibrul propriului corp, sincronizarea miscarilor in ritmul muzicii, eleganta in miscare si, nu in ultimul rand, pregatirea pentru a lua parte la viata sociala si a-si face noi prieteni. Un club de dans, o scoala de dans inseamna cadrul organizat care asigura practicarea unor exercitii adecvate nivelului de varsta, avand la baza programe specifice de curs si instructori calificati.

Durata

Sedintele se desfasoara de 2 ori pe saptamana, avand durata de 50 de  minute. Lectiile sunt in asa fel planificate incat sa se invete intotdeauna cate ceva nou.

Ce dansuri invata cei mici?

  • Dansuri sportive: Vals Lent, Vals Vienez, Quickstep, Samba, Cha-cha, Jive; 
  • Dans modern; 
  • Alte dansuri: Merengue, Rock&Roll, Polca, Dansuri tematice pentru copii

Principii studiate

Ritmica, muzicalitate, coordonarea miscarilor, pozitia  corecta a corpului in dans, atitudinea si expresivitatea corporala; se folosesc in timpul cursurilor de dans jocuri distractive si tehnici variate
pentru a mentine treaz interesul copiilor in timpul lectiei.

Echipament necesar

Incaltaminte de schimb gen adidas cu talpa flexibila sau ciupici de balet, trening sau pantaloni lejeri cu tricou. Beneficiem de vestiare pentru a-i putea schimba.

Serbari si carnavaluri

Pentru o mai buna colaborare cu cei mici, pe parcursul lectiilor de dans este interzis accesul parintilor in sala de dans. Acestia pot observa evolutia copilului de doua ori pe an, cand se organizeaza serbari, carnavaluri sau lectii deschise.

Vasiliu

La inceputurile anilor '80, un impatimit al dansului, regretatul maestru coregraf Ioan Corneliu VASILIU, organiza in cadrul fostei Case de Cultura ( in prezent Centrul Cultural REDUTA) primele cursuri de initiere in
 aceasta frumoasa disciplina, Dansul Sportiv.

Odata cu trecerea anilor, dansul sportiv a castigat numerosi adepti in orasul de la poalele Tampei, astfel ca perioada post revolutionara a debutat cu organizarea in 1991 a primului Concurs National de Dans Sportiv 'CUPA ROMANIEI' sub indrumarea maestrului Ioan Corneliu VASILIU, care a format unul dintre primele cluburi de dans sportiv din Romania fiind membru fondator al Federatiei Romane de Dans Sportiv ( F.R.D.S. ) si vicepresedinte al acesteia in perioada 1991-1994.

Au urmat o serie de participari ale perechilor brasovene la concursuri nationale si internationale. Astfel perechea Titus COPREAN – Cristina CASAGRANDA a castigat locul 2 la Concursul International din Székesfehérvár - Ungaria sectiunea Standard - in aprilie 1992.

Titus COPREAN – Cristina CASAGRANDALa Pitesti , tot in anul 1992, s-au castigat locurile II si IV de catre perechile Nicolae VRANCEANU - Ioana MIHALCEA, respectiv Titus COPREAN - Cristina CASAGRANDA la sectiunea standard.

Putini stiu ca in perioada aceea, la initiativa avuta de I.C. VASILIU, la Brasov a venit pentru prima oara Ansamblul Codreanca, iar domnul GOZUN a tinut aici primele sesiuni de perfectionare cu antrenori si dansatori romani. I.C.Vasiliu a fost primul care a incurajat colaborarea intre centrele de dans din intreaga tara, la Brasov tinandu-se primul Congres sustinut antrenori romani (pe atunci si dansatori): Ema si Cristian PARNESCU, Mariana MINISAN – Valentin ILLES, Luminita PASCARIU (astazi ILLES) – Marius POPA, Corina si Alfred SCHIEB, Eniko FANDLY, Valeria MANGRA.

Mircea GAVRILA – Cristina  CASAGRANDAAnul 1994 a adus locul 1 la sectiunea latino-americane perechii Mircea GAVRILA – Cristina CASAGRANDA.

Rezultatele merituoase obtinute de sportivii brasoveni si lansarea acestora in circuitul national si international al competitiilor de gen, au facut ca Fan Dance Club sa devina in scurt timp locul unde s-au format marea majoritate a instructorilor si antrenorilor ce activeaza in prezent in orasul nostru.

In anul 1994 a aparut un nou nucleu de activitate format din antrenorii Ioana MIHALCEA si Mircea GAVRILA, alaturi de maestrul I.C.Vasiliu.

 

Ioana, Mircea, Paul si CristinaIn 1996 inaintea celei de a doua editii a Cupei Brasov am hotarat sa gasim un nume clubului nostru. Astfel s-a nascut Fan Dance Club. A fost primul an cand toata activitatea clubului a fost preluata de antrenorii Mircea GAVRILA si Ioana MIHALCEA.

Din acest moment participarile la competitii se intensifica si se obtin rezultate din ce in ce mai bune, cu perechile: Mircea GAVRILA – Cristina CASAGRANDA, Eva si Iulian Dinu, Csaba Tibor TOTH - Cristina Campian, Adrian Neagoe - Andreea Neagu, Daniel Piuaru – Mihaela Gheorghe, Ionut Bogdan - Monica Gavrila.

 

Ioana, Mircea, Paul si CristinaUn moment de referinta pentru club a fost anul 2000 cand perechea Mircea GAVRILA – Cristina CASAGRANDA a avut sansa, datorita familiei GLIGA, sa o cunoasca pe d-na Catia Vanone (text despre ei). A fost pentru noi o mare realizare. Dupa ani de munca în care am luptat cu lipsa de informatie totul devenea simplu si clar. Era aproape o magie. Catia stia exact unde sa lucreze ca sa iasa perfect. Orele treceau ca o clipa si totul parea doar un vis.

Mai tarziu l-am întalnit si pe d-nul Giordano Vanone si am avut din nou o revelatie. Am înteles ca dansul nu înseamna doar ambitie, munca si o lupta permanenta cu tine însati ci si multa dragoste (cum spunea Giordano “foarte multa dragoste”).

Mircea GAVRILA – Cristina  CASAGRANDAIn 29 noiembrie 2002 cu o seara inainte de a VIII-a editie a concursului National de dans sportiv CUPA BRASOV are loc lansarea oficiala a revistei dansului sportiv din Romania Flash Dance. „Chiar daca pentru cei din afara o astfel de publicatie poate fi luata ca un amanunt pentru noi toti a fost un pas mare înainte, ... pentru dansul sportiv se mai deschidea o fereastra spre lume.”

In 2003 cea mai buna pereche a clubului Mircea GAVRILA – Cristina CASAGRANDA, incheie o frumoasa activitate competitionala de peste 12 ani, cu peste 90 de competitii (70 de finale-60 pe podium) in tara si strainatate.

Din acest moment a inceput o noua etapa pentru club, antrenorul Mircea Gavrila preluand in intregime pregatirea pentru sectiunea standard , Ioana Mihalcea ocupandu-se de sectiunea latino-americane. De asemeneaIulian DINU instructor gradul I Dan PIUARU si Claudiu JECU antrenor gradul V completeaza cu succes staful tehnic al clubului.

Intr-o perioada foarte scurta noi perechi au fost pregatite pentru a duce mai departe renumele clubului: CsabaTibor TOTH – BORCAN Anca (Clasa S), Marius HARUTA – Corina RUSU (clasa A), Bogdan VANCEA – Iringo FARKAS(clasa C), Gabriel NECHIFOR – Oana DRAGOMIR (cls.D) , Razvan DINU – Melinda Sinka (cls. E) Andrei Horatiu HINTA - Mihaela Nicoleta APUSCASITEI (cls.C)

Ca urmare a acestui renume in vara anului 2003 a inceput colaborarea cu clubul Vals 97 Brasov, perechile lor fiind pregatite de antrenorii Fan Dance Club.

Intre timp in 2003 am ajuns la editia a IX-a a Concursului National de Dans Sportiv CUPA BRASOV editie ce a gazduit si Cupa Romaniei 2003.

Perechea TOTH Tibor Csaba – BORCAN Anca a ocupat locul 3 la Cupa Romaniei rezultat in urma caruia a fost solicitata sa reprezinte Romania la Cupa Mondiala de Standard din Riga-Letonia.

Astfel in 2004 Fan Dance Club are 2 perechi finaliste la Adulti cea mai importanta categorie de varsta a Campionatelor Nationale ale Romaniei.

 

TOTH Tibor Csaba – BORCAN Anca (locul IV) 19-35 ani Standard

HARUTA Marius – RUSU Corina (locul V) 16-18 ani Standard.

HARUTA Marius – RUSU Corina (locul V) 16-18 ani 10 dansuri

De asemenea in acelasi an perechea Csaba Tibor TOTH – Anca BORCAN a reprezentat Romania la Campionatul European de Standard ce a avut loc in  Ljubljana – Slovenia.

Apoi, seria succeselor  a continuat.  Atat in 2005, cat si in 2006, Marius Hiruta si Corina Rusu s-au clasat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Campionatul National si au reprezentat Romania la Campionatul European de la St. Petersburg din 2005, unde au reusit calificarea in primii 48, la Cupa Europeana desfasurata la Riga, unde s-au clasat pe un formidabil loc 18, la Campionatul Mondial din Germania, reusind si acolo calificarea in primii 50, iar apoi, in 2006, la Campionatul European din Spania (locul 43), la Cupa Mondiala de la Viena(locul  21) si la Campionatul Mondial din Danemarca (locul 57).
Fara indoiala anul 2006 a fost un an de varf pentru Fan Dance Club. Din cele sase perechi calificate in finala Campionatului National de dansuri Standard, trei apartineau clubului nostru. Este vorba de Marius Hiruta si Corina Rusu pe locul 3, pe locul 4 Toth Csaba si Anca Borcan, iar pe locul 6 Andrei si Raluca Voinea.  Tot in acelasi an Marius si Corina si Andrei si Raluca s-au calificat in finala IDSF-ului de lovdiv, confirmand rezultatele campionatului.
In 2007, aceeasi pereche ne-a adus bucuria calificarii intr-o semifinala de campionat mondial, este vorba de locul 8 obtinut la Campionatul Mondial de Vals Vienez, desfasurat , binenteles, la Viena.
In continuare, 2008, 2009 si 2010 au fost anii locului 4, pentru ca de fiecare data Marius Hiruta, impreuna cu Corina Rusu in 2008 si cu Andra Trasnea in 2009 si 2010, s-a aflat la un pas de podiumul Campionatului National, iar in 2008 mai notam o calificare in finala Campionatului National a perechii Andrei Hinta si Anca Borcan, calificare obtinuta dupa numai 2 luni de parteneriat.
Si in 2009 am avut parte de surprize din partea noii generatii care se anunta promitatoare: Ovidiu Mihai si  Cristina Danu s-au clasat pe pozitia a parta la Campionatul National al Romaniei, categoria Juniori 2.
Deja din 2005 incepuse o noua etapa a evolutiei  Fan Dance Club, mult mai presarata cu competitii internationale. Mai amintim aici locul 4 obtinut de Marius Hiruta si Andra Trasnea la Maribor Open 2008, locul 15 la Imperial 2009 in Anglia, Locul 44 la Balckpool Dance Festival, cea mai mare competitie din lume, locul 15 la Rising Stars German Open Championship 2010 si locul 2 la Ancona Open 2010.
Toata aceasta insiruire de performante nu poate decat sa ne bucure si mai ales sa ne arate evolutia clubului. Pana anul acesta, am avut maxim trei calificari in finalele Campionatelor Nationale, insa in 2011 am doborat recordul: patru calificari in finalele Campionatului National - vicecampioni nationali la Amatori Standard Marius Hiruta - Andra Trasnea, locul 4 la Campionatul National de Amatori 10 dansuri Toth Tibor Csaba - Valentina Dobrila , Locul 4 la Campionatul National de Tineret 10 dansuri Iulian Bratulescu - Andreea Ratiu, locul 6 la Campionatul National de Tineret 10 dansuri Paul Costin - Cristina Danu.

Apoi, seria succeselor  a continuat.  Atat in 2005, cat si in 2006Marius Hiruta si Corina Rusu s-au clasat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Campionatul National si au reprezentat Romania la Campionatul European de la St. Petersburg din 2005, unde au reusit calificarea in primii 48, la Cupa Europeana desfasurata la Riga, unde s-au clasat pe un formidabil loc 18, la Campionatul Mondial din Germania, reusind si acolo calificarea in primii 50, iar apoi, in 2006, la Campionatul European din Spania (locul 43), la Cupa Mondiala de la Viena(locul  21) si laCampionatul Mondial din Danemarca (locul 57).

Fara indoiala anul 2006 a fost un an de varf pentru Fan Dance Club. Din cele sase perechi calificate in finalaCampionatului National de dansuri Standardtrei apartineau clubului nostru. Este vorba de Marius Hiruta si Corina Rusu pe locul 3, pe locul 4 Toth Csaba si Anca Borcan, iar pe locul 6 Andrei si Raluca Voinea.  Tot in acelasi an Marius si Corina si Andrei si Raluca s-au calificat in finala IDSF-ului de la Plovdiv, confirmand rezultatele campionatului.

In 2007, aceeasi pereche ne-a adus bucuria calificarii intr-o semifinala de Campionat Mondial, este vorba de locul 8obtinut la Campionatul Mondial de Vals Vienez, desfasurat , binenteles, la Viena.

In continuare, 2008, 2009 si 2010 au fost anii locului 4, pentru ca de fiecare data Marius Hiruta, impreuna cu Corina Rusu in 2008 si cu Andra Trasnea in 2009 si 2010, s-a aflat la un pas de podiumul Campionatului National. In 2008 mai notam o calificare in finala Campionatului National pe locul 5 a perechii Andrei Hinta si Anca Borcan, calificare obtinuta dupa numai 2 luni de parteneriat.

Si in 2009 am avut parte de surprize din partea noii generatii care se anunta promitatoare: Ovidiu Mihai si  Cristina Danu s-au clasat pe pozitia a parta la Campionatul National al Romaniei, categoria Juniori 2.

Deja din 2005 incepuse o noua etapa a evolutiei  Fan Dance Club, mult mai presarata cu competitii internationale. Mai amintim aici locul 4 obtinut de Marius Hiruta si Andra Trasnea la Maribor Open 2008,locul 15 la Imperial 2009 in Anglia, locul 44 la Balckpool Dance Festival, cea mai mare competitie din lume, locul 15 la Rising Stars German Open Championship 2010 si locul 2 la Ancona Open 2010.

Toata aceasta insiruire de performante nu poate decat sa ne bucure si mai ales sa ne arate evolutia clubului. Anul 2010 ne-a adus trei calificari in finalele Campionatelor Nationale, insa in 2011 am doborat recordul: patru calificari in finalele Campionatului National - vicecampioni nationali la Amatori Standard Marius Hiruta - Andra Trasnealocul 4 la Campionatul National de Amatori 10 dansuri Toth Tibor Csaba - Valentina Dobrila , locul 4 laCampionatul National de Tineret 10 dansuri Iulian Bratulescu - Andreea Ratiulocul 6 la Campionatul National de Tineret 10 dansuri Paul Costin - Cristina Danu.