Ciclism Ploiesti

Club Sportiv Petrolul

Ciclism Ploiesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Ciclism Ploiesti: Club Sportiv Petrolul.

         CLUBUL SPORTIV PETROLUL PLOIESTI a luat fiintă în 28.08.1958 ca urmare a Hotarârii Consiliului de Ministrii din 2.07.1957 ca o necesitate a practicării exercitiului fizic și implicit a sportului de performanță de către muncitorii petroliști din orașul aurului negru PLOIESTI.

La înființarea sa, clubul a funcționat cu un număr de 9 sectii pe ramura de sport: atletism, baschet, fotbal, handbal în 11, popice, rugby, scrimă, tir, volei. în următorii ani i-au fiinta noi sectii:

    - 1959 - box, calarie, ciclism, gimnastica;
    - 1960 - haltere;
    - 1961 - lupte;
    - 1962 - natatie.

          Odată cu construirea patinoarului artificial apar încă 2 sectii în 1976 - hochei pe gheață și patinaj viteză. Urmare a desființării în 1990 a Radioclubului Județean, CLUBUL SPORTIV PETROLUL PLOIEȘTI cooptează secția de radioamatorism în rândul secțiilor clubului.

          În perioada de care amintim, s-a început cu un colectiv de antrenori, în marea lor majoritate deosebit de valoroși, care au propulsat activitatea din club facând cunoscut atât numele clubului cât și valoarea sa prin participarile în competiții interne și internationale.

 

Sursa: www.cspetrolul.ro