Baschet Targu Mures

Baschet Club Targu Mures

Baschet Targu Mures reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Baschet Targu Mures: Baschet Club Targu Mures.

 

   Clubul Baschet Club Mureş a fost înfiinţat în 2000, conform Legii nr. 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, preluând echipa şi personalul fostei Fundaţii Sportive Altius. În 2003, rămas fără susţinere financiară, clubul şi-a suspendat activitatea. BC Mureş şi-a reluat activitatea în 2004 cu o nouă conducere, preluând de la vechiul club doar Certificatul de Identitate Sportivă.

    Noul club a început cu echipa de seniori în divizia B, a promovat după numai un an în divizia A, acolo unde activează şi în prezent. În timp s-au înfiinţat mai multe grupe de copii şi juniori, care participă cu succes la diferite campionate naţionale pe grupe de vârstă. Cu toate că la un moment dat a avut şi echipă feminină, în prezent BC Mureş se axează exclusiv pe baschetul masculin.

Servicii

 

      BC Mureş foloseşte culorile tradiţionale din baschetul târgumureşean, culori care se regăsesc şi în steagul municipiului, alb şi albastru, folosind albul în meciurile pe teren propriu, respectiv albastrul în deplasare.

    Logoul clubului reprezintă doi baschetbalişti stilizaţi de culoare albastră, luptându-se pentru o minge de culoare portocalie aflată de-asupra unui coş. Înscripţia Baschet Club Mureş de află în stânga imaginii rotit cu 90 de grade faţă de orizontală, folosind fonturi Serpentine Italic Bold de culoare albastră. Mascota echipei este un tigru, cu numele de Tigris, purtând echipament de baschet şi driblând cu o minge de baschet.

 

Sursa: www.bcmures.com