Atletism Bucuresti-Sector 1

Special Olympics

Atletism Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Atletism Bucuresti-Sector 1: Special Olympics.

 

     Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Această organizație  contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Servicii

 

               Special Olympics România este un program național care implică:

  •     27.000 de sportivi în toată țara;
  •     2500 de  antrenori și voluntari;
  •     2 000 de elevi si profesori din scoli de masa
  •     11 discipline sportive olimpice;
  •     130 de școli speciale și ONG-uri partenere în toată țara;
  •     100 de evenimente organizate anual;
  •     8  evenimente de evaluări ale stării de sănătate, oferite gratuit, până în prezent.


                Special Olympics România este:
 
    Una din puținele  mișcări din tară care aduce împreună, pentru un eveniment comun, persoane cu dizabilitați, membrii familiilor acestora, voluntari, studenți și profesioniști din diferite domenii;
    locul în care sportivii cu dizabilități intelectuale se manifestă ca persoane active, într-un mediu educațional și social;
    momentul în care comunitatea conștientizează și admiră abilitățile de care dau dovadă persoanele cu dizabilități  intelectuale.
Sursa: www.specialolympics.ro